Стоматологи HavrykDentalClinic проводять лікування зубів під мікроскопом. Використання такого пристрою робить будь-які процедури більш точним. Мікроскоп має кілька ступенів збільшення. Його регулюють залежно від потреб. Зуби лікують зі збільшенням у 4-12 раз, за необхідності – в 40 разів. Показники, згадані останніми, використовують для перевірки якості роботи.

Дентальний мікроскоп використовують у різних ситуаціях:

  • огляд та лікування кореневих каналів;
  • обстеження зубів після попереднього неякісного лікування;
  • реставрація зубів композитами;
  • видалення твердих нашарувань без травматизації м’яких тканин;
  • встановлення ортопедичних конструкцій;
  • видалення вкладок та штифтів.

Із мікроскопом в стоматології проводять операції на м’яких тканинах. Завдяки ньому пацієнти отримують менше травм та одужують швидше.

Процес лікування зубів під мікроскопом

Мікроскоп працює разом з відеокамерою та десктопом. Завдяки цьому зображення виводиться на монітор. Важливі етапи лікування зберігають у вигляді знімків на комп’ютері.

Важлива відмінність лікування зубів під мікроскопом у тому, що пацієнт лежить. У нього в роті опиняється менше інструментів, їх розмір менше, ніж якщо б це була стандартна процедура. Відповідно пацієнти можуть не відкривати рота максимально широко.

З рештою, лікування зубів під мікроскопом для пацієнта мало чим відрізняється від стандартних процедур. Відбувається огляд. Далі лікар вводить обезболюючий засіб, бере окуляр мікроскопу та виконує необхідні маніпуляції.

Процес лікування зі збільшенням:

  • огляд поверхні зуба на наявність пошкоджень;
  • видалення ураженої тканини;
  • пломбування каналів;
  • встановлення коронки чи пломби.

Завдяки мікроскопу відстань від лікаря до пацієнта збільшується з 10-15 см до 40-50. Стоматолог постійно дивиться в окуляр аби не втратити з поля зору необхідну область. Інструменти та матеріали для роботи подає асистент, інколи потрібна навіть пара помічників. Дивлячись постійно в окуляр, стоматолог проводить точну діагностику та лікування, виправляє навіть ті дефекти, яких не було видно на знімку. Пацієнт отримує ефективніше лікування.

Ендодонтичне лікування

Часто мікроскоп використовується для лікування кореневих каналів. Їх діаметр подекуди менше 1 мм, тому робота тонка, навіть ювелірна. Якщо недостатньо попрацювати, можливе запалення і як наслідок зубний біль з необхідністю повторного лікування. Мікроскоп корисний при складній анатомії, коли потрібно розпломбування.

Лікування карієсу

За допомогою мікроскопу розпізнають карієс на ранній стадії. Він також використовується при пломбування зубів, герметизації фісур, заміні старих пломб на нові.

Лікар завдяки збільшенню ділянки, з якою працює, зберігає здорову тканину зуба, видаляючи тільки уражену. Завдяки мікроскопу оцінюють стикування старих пломб. Мінімальне відходження, якого зазвичай не видно при огляді, стає зрозумілим при збільшенні.

Лікування зубів під мікроскопом надає стоматологу і пацієнту додаткові можливості. Лікар бачить проблему краще та зможе її позбутися якісніше. Для пацієнта знижується вірогідність повторного лікування.


Надрукувати   E-mail