Лікування ясен: головна запорука здоров’я кожного зуба

Деякі люди навіть не здогадуються, що лікування ясен - не менш важливі маніпуляції для здоров’я ротової порожнини, ніж зубів. А саме вони впливають на збереження цілісності зубного ряду. Захворюваннями ясен займається пародонтологія. Спеціалісти цієї галузі допоможуть усунути найрозповсюдженіші проблеми з яснами швидко, безболісно й ефективно.

Саме через несвоєчасне лікування ясен виникають наступні проблеми з ними:

  • кровотеча під час чищення зубів;
  • неприємний запах із ротової порожнини;
  • поява тьмяних плям на структурі зуба;
  • висока чутливість зубів;
  • виникнення зубного каменю.

Запам’ятайте, якщо ви не будете застосовувати належного лікування кровоточивості ясен, то вже зовсім скоро можете втратити навіть здорові зуби!

Популярні методи лікування ясен

Не слід займатися самолікуванням і витрачати власний час, паралельно запускаючи захворювання все в більше з кожним днем! Народні методи лише полегшують ваш стан на деякий час і знімають симптоматику, не усуваючи за такої умови конкретну проблему. Лише лікар може визначити стадію захворювання і призначити конкретне та дієве лікування.

Існує кілька найпопулярніших методів, які застосовують у сучасній пародонтології. Серед них:

  • гігієнічна чистка;
  • апаратний вплив за допомогою систем «Вектор» або «Варіус»;
  • скейлінг;
  • рутплейнінг;
  • фізіологічна терапія.

Гігієнічна чистка допомагає усунути захворювання на ранніх етапах його виникнення. Такий метод лікування найчастіше проводиться спеціальним апаратом, який позбавляє від зубного нальоту, бактерій та незначних утворень. Апаратне лікування з допомогою певних систем застосовують у більш складних випадках.

За допомогою скейлінга та рутплейнінга повністю видаляються тверді відкладення з поверхні зубів та ясен. Від звичайної чистки цей метод лікування відрізняється більшою ефективністю, очищенням не лише поверхні зуба, але й пародонтальних заглиблень ясен, а також більшою тривалістю.

Фізіологічна терапія використовують як допоміжний метод лікування ясен у разі хронічних захворюваннях. До нього відносять масаж, дарсонвалізацію, електрофорез, вакуумну терапію.

 

Лікування ясен у клініці HAVRYK DENTAL CLINIC

Наші спеціалісти допоможуть швидко й ефективно подолати будь-які стоматологічні проблеми, здійснюючи цілісне лікування ясен навіть у достатньо складних випадках. Для кожного пацієнта ми підбираємо індивідуальну систему лікування, яка фактично відразу дає позитивний результат!


Надрукувати   E-mail