Ортопедична стоматологія (протезування)

Цифрова стоматологія 3Shape Dental

Стоматологічна клініка Havryk Clinic використовує в своїй роботі ефективні технології діагностики та лікування. До прикладу, замість традиційних відбитків зубів застосовується система цифрового інтерорального сканування. 3Shape Dental. Цей метод діагностики комфортний, інформативний та точний. Він належить до цифрової стоматології. Офіційне визначення даного терміну звучить так: це розділ стоматології, який здійснює комп’ютерне моделювання і виготовлення коронок, абатментів, хірургічних шаблонів. На практиці застосовується комп’ютер з підключеною внутрішньоротовою (інтраоральною) камерою. Її лікар вводить у рот і тримає за 5-10 мм від зуба. Завдяки скануванню формується точна копія ротової порожнини в стані оклюзії (стан, коли щелепи зімкнені). Якщо порівнювати, то цифрова стоматологія щось на кшталт лазерних далекомірів чи нівелірів у будівництві. Обидві ці технології точні, швидкі, економлять матеріали.

Як відбувається сканування

Ви сідаєте в стоматологічне крісло, відкриваєте рота, а спеціальна камера сканує зубний ряд, формуючи детальну тривимірну модель. Процедура проводиться кілька хвилин, а результат одразу виводиться на екран. На картинці видно форми та навіть відтінок зубів. Тривимірна модель показує де натуральні, а де композитні тканини.

Переваги та можливості цифрової стоматології

Цифрова стоматологія надає такі переваги для пацієнтів:

  • Комфорт
  • Не потрібно робити зліпки: довго тримати в роті масивну силіконову масу, терпіти дискомфорт від сильного стискання зубів.
  • Наочність результату
  • Цифрове сканування показує проблеми зубного ряду та моделює результат їх усунення.
  • Швидкість
  • Виготовити вініри, коронку або культьову вкладку по цифровому зліпку можна швидше, ніж з використанням зліпку.
  • Точність
  • Елементи для реставрації друкуються на 3D принтері. Протези виходять точними.
  • Естетика
  • Реставровані зуби мають природний колір, який визначається ще на етапі сканування.

Програма сповіщає стоматолога звуковими сигналами, що він надто наблизив чи віддалив сканер від зуба або що він не пропрацював певний відтинок зубного ряду. Якщо пацієнт поворухнувся під час створення цифрового відбитка, помилка майже неможлива, бо програма робить досить знімків для їх уникнення.

Цифрові відбитки, на відміну від звичайних, не дають усадки і неточностей. Мінус цифрової стоматології – ціна. Сам сканер досить дорогий. Коронки, вініри та мости роблять на фрезерних верстатах або роздруковують на 3D-принтері, що також має свою вартість. Проте наші клієнти економлять час – все відбувається швидше та якісніше.

Варіанти використання цифрової стоматології

Можливості цифрової стоматології корисні при лікуванні майже всіх зовнішніх хвороб ротової порожнини:

  • Карієс
  • На зображенні, виведеному на екран, видно каріозну порожнину і лікар-стоматолог може наочно розповісти про план лікування.
  • Протезування
  • Після сканування дані передаються в лабораторію. Там фрезерні верстати та 3D-принтери роблять протез, що ідеально підходить пацієнту.
  • Імплантація
  • Завдяки цифровому відбитку і комп’ютерній томографії коронки зуба визначається кут нахилу установки імпланта.

Є ситуації, коли без цифрової стоматології неможливо щось зробити. Наприклад, без її методів не вдастсься створити коронку для пацієнта з брекетами. Проте остаточне рішення приймає лікар, враховуючи стан зубів конкретного пацієнта.

Лікування зубів під мікроскопом

Стоматологи HavrykDentalClinic проводять лікування зубів під мікроскопом. Використання такого пристрою робить будь-які процедури більш точним. Мікроскоп має кілька ступенів збільшення. Його регулюють залежно від потреб. Зуби лікують зі збільшенням у 4-12 раз, за необхідності – в 40 разів. Показники, згадані останніми, використовують для перевірки якості роботи.

Дентальний мікроскоп використовують у різних ситуаціях:

  • огляд та лікування кореневих каналів;
  • обстеження зубів після попереднього неякісного лікування;
  • реставрація зубів композитами;
  • видалення твердих нашарувань без травматизації м’яких тканин;
  • встановлення ортопедичних конструкцій;
  • видалення вкладок та штифтів.

Із мікроскопом в стоматології проводять операції на м’яких тканинах. Завдяки ньому пацієнти отримують менше травм та одужують швидше.

Процес лікування зубів під мікроскопом

Мікроскоп працює разом з відеокамерою та десктопом. Завдяки цьому зображення виводиться на монітор. Важливі етапи лікування зберігають у вигляді знімків на комп’ютері.

Важлива відмінність лікування зубів під мікроскопом у тому, що пацієнт лежить. У нього в роті опиняється менше інструментів, їх розмір менше, ніж якщо б це була стандартна процедура. Відповідно пацієнти можуть не відкривати рота максимально широко.

З рештою, лікування зубів під мікроскопом для пацієнта мало чим відрізняється від стандартних процедур. Відбувається огляд. Далі лікар вводить обезболюючий засіб, бере окуляр мікроскопу та виконує необхідні маніпуляції.

Процес лікування зі збільшенням:

  • огляд поверхні зуба на наявність пошкоджень;
  • видалення ураженої тканини;
  • пломбування каналів;
  • встановлення коронки чи пломби.

Завдяки мікроскопу відстань від лікаря до пацієнта збільшується з 10-15 см до 40-50. Стоматолог постійно дивиться в окуляр аби не втратити з поля зору необхідну область. Інструменти та матеріали для роботи подає асистент, інколи потрібна навіть пара помічників. Дивлячись постійно в окуляр, стоматолог проводить точну діагностику та лікування, виправляє навіть ті дефекти, яких не було видно на знімку. Пацієнт отримує ефективніше лікування.

Ендодонтичне лікування

Часто мікроскоп використовується для лікування кореневих каналів. Їх діаметр подекуди менше 1 мм, тому робота тонка, навіть ювелірна. Якщо недостатньо попрацювати, можливе запалення і як наслідок зубний біль з необхідністю повторного лікування. Мікроскоп корисний при складній анатомії, коли потрібно розпломбування.

Лікування карієсу

За допомогою мікроскопу розпізнають карієс на ранній стадії. Він також використовується при пломбування зубів, герметизації фісур, заміні старих пломб на нові.

Лікар завдяки збільшенню ділянки, з якою працює, зберігає здорову тканину зуба, видаляючи тільки уражену. Завдяки мікроскопу оцінюють стикування старих пломб. Мінімальне відходження, якого зазвичай не видно при огляді, стає зрозумілим при збільшенні.

Лікування зубів під мікроскопом надає стоматологу і пацієнту додаткові можливості. Лікар бачить проблему краще та зможе її позбутися якісніше. Для пацієнта знижується вірогідність повторного лікування.

Ендодонтія: показання та особливості проведення процедури

У стоматології надзвичайно багато маніпуляцій, що однією своєю назвою викликають справжнісінький стрес у пацієнтів. Проте за правильного проведення фактично безболісні. Ендодонтія — це стоматологічний напрям, який займається лікуванням кореневих каналів зубів.  Ендодонтія буває:

  • первинна;
  • вторинна.

Первинна ендодонтія полягає в лікуванні ураженого зуба вперше. Якщо ж такі маніпуляції вже були раніше, то вона автоматично стає «вторинною». 

Головні причини лікування

Найчастіше показами для ендодонтичного втручання стають:

  • поява запальних процесів у пульпі або в періодонті зубу, які виникли як ускладнення нелікованого карієсу;
  • необхідність переліковування каналів, що вже пломбувалися;
  • гостра травма зуба(перелом) й пошкодження нерва в ньому;
  • підготовка зубу до протезування.

Перебіг лікування

Якщо бути більш детальними, то таке лікування проходить у декілька етапів:

  1. Знечулення
  2. Ізоляція кофердамом
  3. Створення доступу до кореневих каналів
  4. Видалення пульпи або її залишків спеціальними інструментами.

Знищення інфекції в середині кореневих каналів комбінацією  антисептичних розчинів.

  1. Пломбування кореневих каналів на всю довжину найсучаснішою методикою
  2. Реставрація- відновлення естетичного вигляду зуба сучасними фотополімерними матеріалами або ортопедичною конструкцією (коронкою).

Після всіх маніпуляцій ваші зуби будуть знову здоровими та красивими. 

Протипоказання

З клінічної точки зоруварто виділити абсолютні та відносні протипокази щодо проведення таких маніпуляцій.

Не рекомендується використовувати ендодонтію в разі:

  • надзвичайно сильного руйнування зуба, яке не дає змоги його зберегти;
  • наявності кісти;
  • виникнення перелому в кореневій частині зуба.

Також трапляються відносні протипокази, які можна подолати під час лікування. До них належать:

  1. Непрохідність каналів.
  2. Перфорація.
  3. Сильні викривлення в кореневій системі зуба.
  4. Зламаний інструмент у каналі, що потребує видалення.

Загалом ендодонтичне лікування безболісне і безпечне.

Профілактика

Стежити за здоров’ям ротової порожнини і вчасно лікувати карієс набагато легше, ніж лікувати кореневі канали. Ось кілька простих правил, які допоможуть не допустити розвиток захворювання:

  1. Приходьте на контрольний огляд раз на півроку.
  2. Чистіть зуби двічі на день, використовуйте йоршики і ополіскувач після прийому їжі.
  3. Збалансований раціон . Додайте в ваш раціон продукти з вітаміном С, кальцієм і фтором.
  4. Особливу увагу приділяйте молочним зубам малечі. Пам’ятайте, що карієс надшвидко руйнує емаль молочних зубів і доходить до нерва. Якщо його не лікувати, інфекція може пошкодити або навіть знищити зачаток постійного зуба, а значить краще не відкладати його лікування.

Ці прості правила допоможуть вам запобігти багатьох проблем!

У кожної людини — своя система кореневих каналів. І доступ до деяких із них надзвичайно складний. Саме тому ваш особистий лікар має мати високопрофесійне обладнання, яке значно полегшить його роботу й підвищить її якість!

Лікування зубів під час медикаментозного сну: швидко, легко й безболісно!

Лікування зубів під час медикаментозного сну: швидко, легко й безболісно!

Важко знайти людину, яка б зовсім не боялася відвідин стоматолога! А особливо недолюблюють відвідувати такого лікаря найменші пацієнти. Проте є один простий вихід побороти свій страх! Просто заснути, а прокинутися з уже пролікованими зубами. У деяких випадках лікування під медикаментозним сном — єдиний вихід!

Головні показання

Лікування під час сну підходить фактично кожному! Найчастіше такий метод використовують у разі:

  • яскраво вираженої дентофобії (Коли пацієнт навіть рот не може відкрити за однієї думки про маніпуляції зі своїми зубами);
  • сильному блювотному рефлексі (Навіть дотик до язика чи щоки викликає приступ блювання);
  • великого фронту робіт (Процес лікування має зайняти не одну годину й самотужки витримати його пацієнт не зможе).

Також у нашій клініці HAVRYK DENTAL CLINIC застосовується такий метод лікування, якщо пацієнт страждає від панічних атак, психічних розладів або самостійно проявляє бажання до нього. Як і будь-яке інше втручання з лікувальними цілями, лікування під час сну має кілька нюансів, які необхідно враховувати:

  1. Його не виконують на повний шлунок.
  2. Не можна застосовувати такий метод лікування під час кашлю з мокротою.
  3. Також не виконують таке лікування під час наявності черепно-мозкових травмах, серцево-судинних патологій і загостренні хронічних захворювань.

Більша частина протипоказань — тимчасові. Тому через них таке лікування не забороняється, а лише відкладається на певний час. Єдиним стопроцентним показом проти нього є міастенія. Проте таке захворювання досить рідкісне.

Переваги лікування в сні в клініці HAVRYK DENTAL CLINIC

Процес лікування в нас полягає в тому, що пацієнта вводять у стан медикаментозного сну. За своїми відчуттями він нагадує звичайне фізіологічне дрімання. Отже, пацієнт спить, проте його можна швидко розбудити. Для цього достатньо припинити дію препаратів. І вже після цього він може одразу повернутися до свого звичайного життя.

Можна виділити кілька суттєвих переваг лікування зубів під час медикаментозного сну:

  • відсутність будь-яких неприємних відчуттів;
  • швидке відновлення;
  • можливість провести комплексне лікування всіх проблемних ділянок усього за один візит;
  • відсутність негативних емоцій під час лікування;
  • лікування проходить без місцевої анестезії.

Перед початком таких маніпуляцій забороняється вживати їжу та напої. Також потрібно здати аналіз крові, аби запобігти різноманітним негативним сюрпризам під час лікування.

HAVRYK DENTAL CLINIC: обирайте найкраще!

У нас однаково комфортно перебувати як дорослим,так і дітям. Секрет нашого успіху полягає не лише в компетентності та професійності наших спеціалістів, але й у індивідуальному підході до кожного з них. HAVRYK DENTAL CLINIC — це стоматологічна клініка, у яку хочеться повертатися знову і знову!

Наші головні переваги:

  • для дітей ігрове обстеження під час першої консультації;
  • дорослим — можливість розслабитися та отримати відповіді на найрізноманітніші питання щодо свого стану;
  • вичерпний план дій та створення індивідуальних планів лікування;
  • стоматологічна допомога широкого профілю (терапевтична, ортопедична, хірургічна, ортодонтична);
  • лікування зубів будь-якої складності;
  • доступна цінова політика.

Не зволікайте! Будь-яку проблему легше попередити або нейтралізувати на ранніх стадіях її виникнення. Саме тому ми рекомендуємо хоча б двічі на рік відвідувати наших спеціалістів. А ваші зуби подякують вам за це відмінним здоров’ям! З HAVRYK DENTAL CLINIC лікування може бути приємним!

Металокерамічні коронки

Металокерамічні коронки: особливості застосування і використання

Зубна емаль — це найтвердіший матеріал у людському тілі. Він може витримати досить суттєві навантаження. Проте карієс нещадно вражає навіть його. Щоби запобігти руйнуванню зубної емалі, треба не ігнорувати правила гігієни і звертатися до стоматолога за перших підозр подібного захворювання. Якщо ж ви не встигли, й зуби почали руйнуватися, зупинити такий процес допоможуть металокерамічні коронки.

Протягом кількох десятиліть цей вид протезування користувався величезною популярністю. Проте зараз його витіснили такі види коронок, як безметалеві та цирконієві. Вони відрізняються більшою естестичністю та функціональністю. 

Безметалеві коронки виготовляються на основі просоченого смолою волокна, яке повністю відтворює первинний вигляд зуба. До переваг такого протезування відносять:

  • нетоксичність і гіпоалергенність;
  • простоту ремонту;
  • стійкість до ударів. 

Цирконієві коронки виготовляють із діоксиду цирконію і фактично повністю нагадують своєю текстурою натуральні. Навіть родичі не можуть відрізнити “нові зуби” пацієнта від справжніх. До головних переваг такого протезування належить:

  • сумісність з тканинами, що знаходяться біля зуба;
  • відсутність відчуття штучності у роті;
  • міцність.

Таким чином вибір залишається за пацієнтами! Металокерамічні коронки також періодично встановлюють. Цей вид протезування зараз є найбюджетнішим. Однак на цьому його переваги фактично закінчуються. Особливості застосування металокерамічних коронок

Такі коронки є досить надійними та довговічними. Крім цього металокерамічні коронки мають кілька суттєвих переваг перед протезуванням іншим різновидом матеріалу:

  • універсальність (встановлюються на будь-які зуби);
  • хорошу витривалість (витримують навіть досить активну експлуатацію);
  • коштують недорого.

Також треба не забувати про певні нюанси, які необхідно враховувати перед встановленням металокерамічних коронок. Серед них можна виділити:

  • необхідність обточуванні зуба;
  • вірогідність сколу верхнього шару;
  • можливе просідання ясен, після якого металічний каркас стане видимим.

Проте якщо ці недоліки не є для вас критичними, ви можете сміливо застосовувати протезування металокерамічними коронками.  

Image
м. Львів, вул. Хуторівка, 40а, офіс 202
м. Львів, пр. Червоної Калини, 56
havrykclinic@gmail.com
Гаряча лінія - +38 (097) 630-30-70

Графік роботи

Понеділок-П’ятниця : 09:00 - 21:00
Субота : 10:00 - 15:00
Неділя: вихідний