Пломбування зубів: головні причини та види встановлювальних пломб

Карієс вражає зуби, незалежно від віку. Руйнування їхньої тканини спричиняють бактерії. Найефективніший спосіб подолати карієс — вчасно слідкувати за станом свого зубного ряду й регулярно виконувати всі гігієнічні процедури. Тоді пломбування зубів вам буде необхідно лиш у поодиноких випадках.

Найчастіше пломба на зуб (реставрація) просто необхідна в таких випадках:

  • виникнення каріозних порожнин;
  • клиновидні дефекти;
  • заміна старих неестетичних пломб ;
  • травми механічного характеру( переломи і сколи);
  • тріщини емалі;
  • зміна кольору;
  • вірогідність стирання емалі;
  • після ендодонтичного лікування.

Пломби встановлюються з однією метою: повернути зубу зовнішню естетичну привабливість, природну форму , жувальні та функціональні можливості. Крім цього пломбування зубів захищає їх від розвитку інфекційних захворювань. Без пломбування не обійтися, якщо зубу заподіяна травма, що порушує його цілісність.

Особливості процедури пломбування зубів

Художню реставрацію зубів ще називають прямою композитною. Вона полягає у повному відновленні тієї форми зуба, яка була подарована йому природою. Передові технології дозволяють пройти проходить всього за один сеанс. Завдяки їм можна усунути наслідки карієсу, травми або аномалій розвитку зубної системи. 

У середньому дана процедура займає пів години. Однак трапляються складні випадки, коли цей процес розтягується навіть на кілька годин.

Використання матеріалів для пломбування «Empress Direct», «Asteria» і «Enamel»

Щоб ваші зуби надовго залишалися здоровими і нічим не відрізнялися від природніх, потрібно досить прискіпливо ставитися до матеріалів, які ви використовує лікар у процесі лікування. Пломбування з допомогою продукції брендів «Empress Direct », «Asteria» і «Enamel» - справжній прорив у стоматології.

Такі матеріали дозволяють враховувати не лише колір і структуру, але й прозорість поверхні та опалесценцію. Завдяки даним полімерним матеріалам дизайн зуба відновлюється повністю і виглядає надзвичайно природньо. Твердіють дані препарати під дією ультрафіолетового світла. Таким чином лікар може формувати коронку стільки часу, скільки йому необхідно для створення її ідеальної форми. 

У середньому час експлуатації однієї пломби — до 5 років. Однак відомі випадку, коли цей строк значно довший і сягає мінімум десять років. 

А що ж робити, якщо руйнації піддалася значна частина зуба? Тоді на допомогу прийдуть спеціальні керамічні вкладки( на бокові зуби) та вініри( на передні зуби).В порівнянні з фотокомпозитом, кераміка витримує набагато більші навантаження. Такі накладки дуже точно і міцно прилягають до стінок зуба. Водночас він відтворюється не лише візуально, але й починає коректно функціонувати. Навіть протягом довготривалого часу ці вкладки та вініри не змінюють своїх першочергових властивостей. 

Обираючи оптимальний варіант пломбування зубів, радимо вам звернутися за порадою до вашого стоматолога. Він зможе проаналізувати, який варіант підійде вам ідеально й буде слугувати протягом тривалого часу.


Надрукувати   E-mail